„აი, ეს რეცეპტია, რითაც ვაცხობდით წლების წინ, საუკეთესოა!“ - ნაპოლეონი მკითხველისგან

30-04-2025
გიორგი ამილახვარი
Aa

რეცეპტი: თეო ბოლოთაშვილი

ჩვენი მკითხველების რეცეპტების სანახავად შემოგვიერთდით ჯგუფში.

ინგრედიენტები

ცომი

თბილი წყალი - 2 ჭიქა

შაქარი - 1 ჭ

ძმარი - 1 ჩკ

არაყი - 1 ჩკ

ლიმონმჟავა

მარილი

კვერცხის გული

ფქვილი - 6 ჭიქა

ზეთი - 1 ჩკ

მარგარინი - 500 გ

კრემი

ფქვილი - 10 სკ

შაქარი - 2.5 ჭიქა

რძე - 5 ჭიქა

ინგრედიენტები

კარაქი - 250 გ

ვანილი

მომზადების წესი

მოვზილოთ ცომი და გავყოთ 2 ნაწილად. მარგარინის 1 შეკვრა (250 გ) გავყოთ სამ ნაწილად. გავაბრტყელოთ ერთი ნაწილი და წავუსვათ მარგარინის 1 /3, გადავკეცოთ კონვერტისებურად, დავაფაროთ ცელოფანი და შევდგათ საყინულეში 20-25 წუთით.

შემდეგ წავუსვათ ისევ მარგარინი და ისევ საყინულეში, მესამედაც დარჩენილი მარგარინი წავუსვათ და შევდგათ საყინულეში. ანალოგიურად დავამუშაოთ მეორე ცომის გუნდა.

გამოვაცხოთ 3 დიდი და ერთი პატარა ფენა და დავკრემოთ.

მოხარშული კრემი: ფქვილს დავუმატოთ შაქარი, 3 ჭიქა რძე, კარგად გავხსნათ, შემდეგ კიდევ - 2 ჭიქა რძე. ნელ ცეცხლზე მუდმივი მორევით მივიყვანოთ შესქელებამდე. ვადუღოთ 2 წთ და გადმოვდგათ. ცალკე ავთქვიოთ კარაქი და გაგრილებულ ფაფას შევათქვიფოთ, დავამატოთ ვანილი.

გემრიელად მიირთვით!


FACEBOOK კომენტარები
სხვა სიახლეები