როგორ მოვამზადოთ საკუთარი ხელით კრემ-ყველი მასკარპონე

21-09-2025
გიორგი ამილახვარი
Aa

ინგრედიენტები

ლიმონი - 1.00 ცალი

ნაღები - 500.00 მლ

ტაბულა

მომზადების წესი

გააცხელეთ ნაღები (20 % და მეტი ცხიმიანობის) დაბალ ცეცხლზე 85 გრადუსამზე.

გამოწურეთ ლიმონის წვენი და დაუამტეთ თბილ ნაღებს. კარგად აურიეთ.

4-5ფენად დაკეცილ მარლა მოათავსეთ ჯამში და გადაიტანეთ ნაღების მასა მარლაში.

შეუკარით თავი მარლას და დაკიდეთ ჯამის თავზე, რათა დაიწუროს შრატი. ასე თქვენ მიიღებთ რბილ ყველს. მაგრამ თუკი მყარი ყველი გსურთ გამოგივიდეთ, მოათავსეთ ყველი მძიმე ჭურჭლის ქვეში რამდენიმე საათით. მზა მასკარპონე შეინახეთ 10-12 საათი მაცივარში.

ახლა ტირამისუს მომზადება საკუთარი ხელით მომზადებული მასკარპონეთი შეგიძლიათ.


FACEBOOK კომენტარები
სხვა სიახლეები