რაც ეს რეცეპტი ვიპოვე, სკუმბრია სხვანაირად აღარ მომიმზადებია

19-04-2025
გიორგი ამილახვარი
Aa

სკუმბრია - 1 ცალი

წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ან 2 ცალი

სტაფილო - 1 ცალი, დიდი

ხახვი - 1 ან 2 თავი

თეთრი მშრალი ღვინო - 0.5 ჭიქა

მარილი

პილპილის მიქსი

ზეთი

ტაბულა

მომზადების წესი

სტაფილო გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე. წიწაკა დავჭრათ წვრილ ზოლებად, ხახვი _ ალყა-ალყა. სტაფილო და ხახვი მოვშუშოთ ზეთში 2 წუთის განმავლობაში, დავუმატოთ წიწაკა და განვაგრძოთ შუშვა. 2-3 წუთში დავასხათ ღვინო, დავახუროთ სახურავი და საშუალო ცეცხლზე ვშუშოთ 5 წუთი, შემდეგ შევანელოთ მარილითა და პილპილით. თევზის ნაჭრებს მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და შევწვათ მაღალ ცეცხლზე, ზეთში, შემდეგ ჩავაწყოთ მოშუშულ ბოსტნეულთან ერთად.


FACEBOOK კომენტარები
სხვა სიახლეები