ყველასათვის საყვარელი ნიგვზიანი ხვეულები თამო მეფიშვილის რეცეპტით
ინგრედიენტები
ინგრედიენტები წასასმელად
რძე - 2.00 სკ
კვერცხის გული - 1.00 ცალი
ინგრედიენტები შიგთავსისთვის
კვერცხის ცილა - 3.00 ცალი
შაქარი - 200.00 გრ
ნიგოზი - 200.00 გრ
ინგრედიენტები ცომისთვის
ვანილი - 1.00 ცალი
კვერცხის გული - 3.00 ცალი
სოდა - 1.00 ჩკ
მაწონი ან არაჟანი - 200.00 გრ
კარაქი ან მარგარინი - 200.00 გრ
ფქვილი - 500.00 გრ
მომზადების წესი
ფქვილი და კარაქი გააფხვიერეთ, დაუმატეთ მაწონი, სოდა, ასევე კვერცხის გული და ვანილი, ცომი უნდა იყოს ელასტიური, შემდეგ დააყოვნეთ მაცივარში 2 საათით.
მოამზადეთ შიგთავსი:
ნიგოზი დააბლენდერეთ, დაუმატეთ შაქარი და კვერცხის ცილა. მასა გაყავით 2 ნაწილად, გააბრტყელეთ მასის ერთი ნაწილი, გადაანაწილეთ გულსართი და დაჭერით სამკუთხედებად, გადაახვიეთ.
გადაიტანეთ ფორმაზე, ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული, რძე. გამოაცხვეთ 170-180°ზე, დაახლოებით, 20 - 25 წუთით.