ეს ყოფილა სასწაული... გემო აქვს ისეთი, თითებს ჩაიკვნეტთ - ღორის ხორცის მომზადება ატმით

21-08-2025
გიორგი ამილახვარი
Aa

ინგრედიენტები

ღორის ნეკნი ძვლით - 2 ნაჭერი

ნიორი - 4 კბილი

როზმარინი - 2 ან 3 ტოტი

ატამი - 2 ცალი, მოზრდილი

ზეითუნის ზეთი - 2 ან 3 სკ

მარილი და პილპილი

ბრენდი ან არაყი - 1 სკ

მომზადების წესი

ღორის ხორცი მომზადებამდე 2 საათით ადრე გამოვიღოთ მაცივრიდან, წავუსვათ ზეი-თუნის ზეთი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ტაფა-გრილი ან თუჯის ტაფა გავაცხე-ლოთ და თითო მხარეს 7-9 წუთის განმავლობაში შევწვათ. ხორცი ამოვიღოთ თეფშზე, დარჩენილ ცხიმში მოვათავსოთ ნიორი და ვშუშოთ 1 წუთი, დავუმატოთ როზმარინი, ატა-მი და ერთად მოვშუშოთ. თუ ზეთი დააკლდა, დავუმატოთ. ატმები რომ შეიწვება, ტაფაში ხორცი ჩავაბრუნოთ, დავასხათ ბრენდი და 1 წუთის განმავობაში მოვშუშოთ. კერძი სუ-ფრაზე მსუბუქ სალათასთან ერთად მივიტანოთ.


FACEBOOK კომენტარები
სხვა სიახლეები