მახსოვს, დედა ამზადებდა... ფხვიერი ორცხობილა „ქრიზანთემა“ - გემო ბავშვობიდან

16-06-2025
გიორგი ამილახვარი
Aa

ინგრედიენტები

შაქრის პუდრა – მოსაყრელად

ფქვილი - 2.5 ჭიქა

კარაქი - 250 გ

სოდა ძმრით - 0.5 ჩკ

კვერცხი - 3 ცალი

შაქარი - 1 ჭიქა

მომზადების წესი

დაჭერით კარაქი, რათა ადვილად დარბილდეს. დიდ ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად, დაუმატეთ სოდა ძმრით და კიდევ ათქვიფეთ. შემდეგ დაუმატეთ დარბულებული კარაქი. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი! უმატეთ იქამდე, სანამ ცომის თქვეფა მიქსერით არ გაგიჭირდებათ. შემდეგ შეცვალეთ მიქსერი ხის კოვზით. როცა ცომი კარგად გასქელედება, გააგრძელეთ მოზელა ხელით. ცომი არ უნდა გეკროდეთ ხელზე (შეიძლება ფქვილის დამატება დაგჭირდეთ). მზა ცომი დააგუნდავეთ და შეფუთეთ ცელოფანში, შეინახეთ მაცივარში. ამასობაში გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. მოამზადეთ ხორცისსაკეპი მანქანა! ფირფიტაზე მოაყარეთ ფქვილი ან დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და მოაჭერით დაახლოებით მეოთხედი, დანარჩენი შედგით უკან მაცივარში. მიეცით ცომს ძეხვის ფორმა და გაატარეთ ხორცის საკეპის მსხვილ ბადეზე. გამოუშვით 5-7 სმ-ით ცომი და მოჭერით დანით. ასე ორცხობილის სწორ ფორმას მიიღებთ – გაფურჩქნილ ყვავილს. მოათავსეთ „ყვავილები“ ფირფიტაზე. ასე გაატარეთ დანარჩენი ცომიც. ეცადეთ, გააკეთოთ ყველაფერი სწრაფად, რათა ცომი არ დარბილდეს და არ დაკარგოს ფორმა. ფირფიტა შედგით ღუმელში და აცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაში. გაცივებულ ორცხობილას მოაყარეთ შაქრის პუდრა!


FACEBOOK კომენტარები
სხვა სიახლეები