ამ ნამცხვრის გასინჯვის შემდეგ, ყველაფერი დამავიწყდა - საიდუმლო რეცეპტი
ეს უგემრიელესი Triple Decker ბრაუნი ნამდვილ სამოთხეს წარმოადგენს დესერტის მოყვარულებისთვის! მიჰყევით რეცეპტს ეტაპობრივად.
შემადგენლობა
ბრაუნის ფენა:
1 ჭიქა (120გ) ხორბლის ფქვილი
1/2 ჭიქა (115გ) დარბილებული კარაქი
1 ჭიქა (200გ) შაქარი
2 დიდი კვერცხი
1/3 ჭიქა (40გ) კაკაოს ფხვნილი
1/2 ჩ.კ. მარილი
1/2 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი
ქუქი-დოუს ფენა:
1/2 ჭიქა (115გ) დარბილებული კარაქი
3/4 ჭიქა (150გ) ყავისფერი შაქარი
1/4 ჭიქა (50გ) შაქარი
2 ს.კ. რძე
1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი
1 ჭიქა (120გ) ხორბლის ფქვილი
1/2 ჭიქა (90გ) შოკოლადის წვრილი ნატეხები
შოკოლადის განაშის ფენა:
1 ჭიქა (175გ) ნახევრად ტკბილი შოკოლადის ნაჭრები
1/2 ჭიქა (120მლ) ნაღები
საფეხურები:
ბრაუნის ფენის მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე. მოამზადეთ 23x23 სმ ზომის საცხობი ფორმა, დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და შეზეთეთ. კარაქი და შაქარი აურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. დაუმატეთ კვერცხები და ვანილის ექსტრაქტი, შემდეგ შეურიეთ ფქვილი, კაკაოს ფხვნილი და მარილი.მიღებული მასა გადაანაწილეთ ფორმაზე და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ ტესტის ჩხირი ოდნავ ტენიანი crumbs-ით ამოვა. გააცივეთ.
ქუქი-დოუს ფენის მომზადება:
კარაქი, ყავისფერი და ჩვეულებრივი შაქარი ათქვიფეთ, სანამ ნაზი კრემს არ მიიღებთ. დაამატეთ რძე და ვანილის ექსტრაქტი, შემდეგ ფქვილი და შოკოლადის ნაჭრები.მიღებული მასა ბრაუნის ფენაზე გადაანაწილეთ.
განაშის მომზადება:
ნაღები გაათბეთ ტაფაზე, სანამ ოდნავ არ დაიწყებს ადუღებას (არ აადუღოთ). გადაასხით შოკოლადის ნაჭრებს, გააჩერეთ 2 წუთი და შემდეგ აურიეთ ერთგვაროვანი კრემის მიღებამდე.
განაში თანაბრად გადაანაწილეთ ქუქი-დოუს ფენაზე.
გაცივება და მირთმევა:
გააცივეთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათით, სანამ განაში გამაგრდება. დაჭერით კვადრატებად და მიირთვით.