ამის შემდეგ ვთქვი, რომ ხორციანი ბლინები იქამდე არ მიჭამია - ეს რეცეპტი ჯადოქრობაა
ინგრედიენტები
ფქვილი - 0.5 ჩჭ
ზეთი - 1 სკ
მარილი - 0.25 ჩკ
შაქარი - 0.5 სკ
კვერცხი - 3 ცალი
ხახვი - 2 თავი
რძე - 0.5 ლ
საქონლის ფარში - 300 გ
მომზადების წესი
კვერცხი ათქვიფეთ მარილსა და შაქართან ერთად. დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა რძე და კვლავ ათქვიფეთ. ჩაყარეთ ფქვილი და ათქვიფეთ ერთგვაროვან მასის მიიღებამდე. კარგად გაახურეთ ტაფა, წაუსვით ცხიმი და დაასხით ცომი თხელ, თანაბარ ფენად. შეწვით თითოეული ბლინი ორივე მხრიდან. წაუსვით გამომცხვარ ბლინებს კარაქი.
დაჭერით წმინდად ხახვი და მოხრაკეთ კარაქში. დაუმატეთ ფაში, მარილი, პილპილი და ხრაკეთ 10-15 წუთი. თითოეულ ბლინში ჩადეთ ხორცის გულსართი, დაკეცეთ კონვერტივით და შეწვით ორივე მხრიდან. ბლინები სუფრასთან შეგიძლიათ ბოსტნეულთან ერთად მიიტანოთ.
FACEBOOK კომენტარები
სხვა სიახლეები