თუ აქამდე არ მოგიმზადებიათ, აუცილებლად სცადეთ... გამოდის სასწაულად გემრიელი! - ფორთოხლის მურაბა

22-05-2025
გიორგი ამილახვარი
Aa

ინგრედიენტები

ფორთოხალი - 10 ც

შაქარი - 2 ჭიქა

წყალი - 2 ჭიქა

ლიმონი - 1 ცალი

დარიჩინი

ვანილი

ნიგოზი - 50 გ

სიროფი

შაქარი - 2 ჭ

ფორთოხლის წვენი - 200 მლ

წყალი - 2.5 ჭიქა

დარიჩინის ჯოხი - 1 ცალი

ვანილი

ლიმონის წვენი - 1


მომზადების წესი

ფორთოხალს გარეცხავთ, გავაცლით კანს, კანს კი თეთრ ნაწილს მოვაჭრით მაქსიმალურად და ავაცვამთ ძაფზე, ქვაბში ავადუღებთ წყალს, გადავიტანთ ფორთოხლის კანს,გავაჩერებთ 4 წუთი და მაშინვე მოვათავსებთ ცივ წყალში, ამ ყველაფერს ვიმეორებთ სულ 3-ჯერ და ყველანაირი სიმწარე გამქრალია. სიროფი: ჩემ ქილას ძალიან ცოტა სიროფი დააკლდა, ამიტომ გიწერთ ზუსტ რაოდენობას რეცეპტში რომ შეავსოს 500 მლ ქილა. 2 ჭ შაქარი (200 გრამიანი ჭიქა), 200 მლ ფორთოხლის წვენი, 2,5 ჭიქა წყალი, 1ც დარიჩინის ჯოხი, ვანილი, 1 ლიმონის წვენი. ავადუღებთ, გადავიტანთ ფორთოხლის კანს, ვადუღებთ 1 საათი და ვაგრილებთ,შემდეგ კვლავ წამოადუღებთ და გადაიტანთ ქილაში, ძალიან უხდება ნიგოზი. ამგვარად არც ფორთოხალი ფუჭდება,არც ქერქი და არც სიროფი რადგან ამ სიროფით გამოდის უგემრიელესი ლიქიორი მხოლოდ საჭიროა ალკოჰოლის (არაყი) შერევა.



FACEBOOK კომენტარები